Schildercursus

Schildercursus bij Avant-Art

Cursus Tekenen en schilderen ook voor u

Maak kennis met tekenen en schilderen in het atelier van Wil kersten. Heb je talent? Dan is dat mooi meegenomen, maar geen voorwaarde;  iedereen kan leren tekenen en schilderen!  Je krijgt privéles met een bezetting van  maximaal 2 personen per lesdeel

Verschillende technieken:  Ieder materiaal vergt een speciale teken- of schildertechniek. Wij leren je daarom hoe je toon- of schaduweffecten verkrijgt en hoe je een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leer je perspectief tekenen waardoor voorwerpen “diepte” krijgen. Licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling, al deze technieken komen aan de orde.

Bestuderen van moeilijke theoretische lessen is niet noodzakelijk. In de cursus Tekenen en Schilderen leer je met behulp van voorbeelden en oefenopgaven. Je ontwikkelt gaandeweg een eigen stijl. In de cursus Tekenen en Schilderen leer je in duidelijk taalgebruik hoe je het best te werk gaat en op welke manier je de verschillende technieken combineert met de verschillende materialen. Je persoonlijke leraar helpt je graag hierbij.

 

 

 

163 - Genieten 60 x 80 cm Acryl

Kleuren mengen: Primaire, secundaire en tertiaire kleuren: je leert ze mengen. Je leert hun gevoelswaarde kennen, hoe ze elkaar kunnen versterken en waarom ze soms “vloeken”. 

Stillevens: Het tekenen van een stilleven vergt een heel andere benadering dan het tekenen van een “levend” model.

Cursus dagen

Doelstelling:

In de cursus worden de basisbeginselen van het tekenen en schilderen behandelt. Je maakt kennis met elementaire beeldelementen als compositie, kleur, perspectief. Maar ook met technische vaardigheden op het gebied van tekenen en schilderen, zoals welk materiaal je gebruikt op welke drager. We tekenen zoveel mogelijk naar de waarneming waardoor de werken in eerste instantie dan ook vooral figuratief zullen zijn. 

Opbouw Cursus

Elke les heeft een centrale thematiek. De eerste lessen gaan we enige aandacht schenken aan de theorie en kunstgeschiedenis maar ook aan tekenen, want tekenen is de basis van het schilderen. Daarna gaan we aan de slag met de toevoeging van kleur en leren we wat kleuren kunnen doen. Uiteraard leer je zelf de kleuren te mengen zodat je uiteindelijk toe kan met een basispakket aan kleuren.

Voor wie? De cursus schilderen is bestemd voor iedereen die wil leren schilderen met acrylverf zijn of haar creativiteit wil ontwikkelen. Door de stapsgewijze opzet is de cursus geschikt voor beginners, maar ook voor hen die de basis van het schilderen al beheersen en deze verder willen verfijnen. Wil je direct aan de slag met acryl verf schilderen? Dan is deze doe-cursus echt iets voor jou!

Talrijke onderwerpen: De cursus Tekenen en Schilderen behandelt nog veel meer onderwerpen. Laat  je verleiden en leer er alles over: Schaduweffecten aanbrengen,  perspectief tekenen, vloeiend kleurverloop maken? Verbeter je teken- en schildertechniek met deze cursus. Tijdens de cursus Tekenen en Schilderen besteden we natuurlijk ook de nodige aandacht aan de geschiedenis van de kunst. De klassieke oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance, Barok en Rococo. Aan de hand van fraaie kleurenafbeeldingen wordt je het werk van grootmeesters in de schilderkunst

getoond. Je leert tot welke stromingen deze werken behoren. 

Ontplooi je talent met creatieve en inspirerende cursussen in tekenen en schilderen.

Prachtig schilderen, de natuur overbrengen in o.a. acrylverf treffend illustreren; welke wens je ook hebt op het gebied van tekenen en schilderen, naast inspiratie en creativiteit, zijn de juiste vaardigheden de basis voor elk kunstwerk.

Wil je (beter) leren schilderen, kies dan voor een cursus van Wil. Je leert vaardigheden waarmee je je talent verder kunt ontplooien. Je leert anders kijken, doet kennis op over onder meer kleur, vorm, contrast en structuren. Je breidt je fantasie uit en leert je waarnemingen en ideeën overbrengen in je eigen stijl. Je krijgt daarbij begeleiding van een enthousiaste en ervaren docent.

-121-Weegschaal 900 x 600 acryl op linnen