Over ons

About The Gallery

Avant Art is dé kunst galerie in Baarle voor geometrische kunst en schilderkunst. Iedereen met een liefde voor kunst is welkom bij Avant Art. Een bezoek aan onze kunst galerie is een waar feest voor ieders oog. De schilderijen in de galerie zijn overigens allemaal te koop. Het is zelfs mogelijk om een schilderij op aanvraag te laten maken. Volledig naar eigen wens! Daarnaast worden er diverse cursussen en workshops voor beginnende en gevorderde kunstenaars gegeven.

DE KRACHT VAN AVANT ART

Avant Art is een kunst galerie die is opgericht door kunstenares Joke de Bruin en kunstenaar Wil Kersten. Gezamenlijk hebben wij méér dan 100 jaar ervaring in de kunst. En onze kunst galerie Avant Art is één jaar geleden vanuit deze gezamenlijke liefde opgericht. Wij excelleren in de geometrische kunst en hebben veel kennis over diverse onderwerpen en stijlen van de schilderkunst. Zo werken we bijvoorbeeld ook veel met esoterie. Dat is kunst gericht op spiritualiteit. Onze kennis delen we graag met je in onze cursussen. Om ons werk en onze ervaring te waarborgen zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Associatie van Beeldende Kunstenaars (NABK). Dit betekent dat je na aankoop van een schilderij de originele certificaten mee naar huis krijgt.

Permanent Exhibitions

Onze kunstwerken laten wij graag zien in onze galerie in Baarle. Je kunt hier terecht voor onder andere de volgende kunstwerken:

  • Abstracte en Figuratieve schilderkunst
  • Geometrische schilderijen
  • Kosmische kunst

The Workshop

De workshop ‘geometrische kunst’ loopt het hele jaar door. Je kunt je dus altijd aanmelden voor de workshop. De workshop ‘geometrische kunst’ wordt gegeven in mijn kunst galerie Avant-Art op de Molenstraat 4 in Baarle-Hertog.

De workshop is van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats op een doordeweekse dag of op een zaterdag. Kosten: 59,00 euro p.p. incl. materialen en high tea.

Wil jij ook je eigen geometrische kunst maken? Misschien wel een collage van meerdere geometrische kunstwerken van jouw hand? Dan nodig ik je van harte uit om mee te doen.

Schilder cursus

De schildercursus voor beginners en gevorderde wordt gegeven door mij, Wil Kersten. Ik heb een opleiding schilderen gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Berchem en daarna heb ik een specialisatie gevolgd aan het Instituut Roger Avermaetete in Antwerpen. Tijdens deze specialisatie heb ik een hogere graad in de schilderkunst behaald. Momenteel ben ik al méér dan 30 jaar actief als kunstenaar en heb ik veel ervaring in de abstracte en figuratieve schilderkunst. De kennis die ik in deze jaren heb opgebouwd, deel ik graag met je tijdens de schildercursus voor acrylverf. De cursus schilderen vindt plaats in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en groei.